Zomervakantieplezier in Gouda

Gouda – Kijk je naar buiten, dan zou je het niet zeggen, maar het is zomervakantie en met het weekend in zicht zetten we even een paar leuke tips op een rij die je de komende weken kunt gaan doen in en rondom Gouda.

Houtmansplantsoen Concerten

Inmiddels een cultureel begrip dat niet meer is weg te denken: de zomerconcerten in het Houtmansplantsoen. In het prachtige en lommerrijke plantsoen vinden die dit jaar plaats op 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augustus, 11 augustus, 18 augustus, 25 augustus en 1 september. De concerten beginnen om 14.00 uur en eindigen uiterlijk om 16.30 uur. De toegang is gratis.

Voor informatie over alle concerten kun je terecht op de website (www.Houtmansplantsoen Concerten – Elke zondag de leukste gratis concerten). Aanstaande zondagmiddag 14 juli kun je gaan luisteren naar een van de grootste shantykoren van ons land: “de IJsselmannen”.

Chocoladefabriek Kidsactiviteiten

Ook in de Chocoladefabriek is deze zomer van alles te doen voor jong en oud. Zoals de Boekenbios en Lego bouwen de Techniekwerkplaats doen. Bouw jij de coolste auto, boomhut of draaimolen? Surf naar Welkom in de Chocoladefabriek | Chocoladefabriek Gouda voor meer info

Museumhaven Gouda Tours

Zeg je Museumhaven Gouda, dan zeg je levend historisch erfgoed. Gelegen aan de Bogen, Vest, Buurtje en Turfsingel. kun je gratis genieten van de bijzondere collectie historische bedrijfsvaartuigen. Kijk rond bij het Werfhuijs of geniet bij het IJsselhuis van het mooiste uitzicht van Gouda of wandel de Kidssafari tour of de nieuwe routes voor kids (Op jacht in de haven) & volwassenen Museumhaven Gouda, te vinden in de Explore Gouda webapp!

Museum Gouda

Ontegenzeggelijk een van de mooiste musea in Nederland. Tot en met 15 september kun je hier genieten van de tentoonstelling ‘Hete Vuren – Schatten uit het Rijks De relatie tussen mens en vuur vormt de rode draad door deze tentoonstelling: op sommige kunstwerken niet meer dan een flakkerende kaars, op andere verwoestende vlammen. Prachtige werken uit het Rijksmuseum worden afgewisseld met stukken uit de eigen collectie en vertellen samen het knisperende verhaal van Hete Vuren. Alles over deze tentoonstelling en nog meer – bijvoorbeeld de speciale audiotour voor kinderen vind je op de website: Hete Vuren – Schatten uit het Rijks | Museum Gouda.

Theaterbakkerij de Heij

Het zijn de mastodonten van de bluesrock; de Kid Lazy Band. Deze Goudse rockers spelen al jaren in en om het Groene Hart. Muziek waar de bandleden volledig achter staan met een uitstralend enthousiasme dat het publiek weet te raken vanaf de eerste noot! Zondag 14 juli spelen ze in Theaterbakkerij de Heij. Meer info vind je hier: De Theaterbakkerij

Sint-Jan Lunchconcerten

Hou je meer van klassieke muziek, bezoek dan eens de bijzondere lunchconcerten in een al even bijzondere omgeving, de Goudse Sint-Jan. Zoals op 18 juli a.s. om 12:00 met Matthijs Breukhoven. Ook dit concert is onderdeel van een serie lunchconcerten in de zomer waarin jong muzikaal talent een podium bieden in de Sint-Jan. Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk. Informatie over alle concerten vind je hier: Muziek in de Sint-Jan | Sint-Jan Gouda (sintjan.com)

Nog meer leuke tips over wat je deze zomer kunt beleven in Gouda zijn terug te vinden op de website van VisitGouda: Uitagenda – Welkom in Gouda

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp