Nieuw Pop up concept maakt culturen in Gouda zichtbaar

Foto: Lima Fotografie

Gouda, Negen wijken, negen reuzenpoppen. De initiatiefnemer van de Goudse Giganten, Evert Josemanders, rolt een nieuw, groots project uit in Gouda: Pop-up! Daarin bouwen bewoners met elkaar een gigantische pop die hun wijk vertegenwoordigt op (buurt)feesten en events als Gouda bij Kaarslicht. Het hoogtepunt is op zaterdag 21 september, wanneer de negen reuzenpoppen in drie indrukwekkende poptochten naar de Markt trekken en daar met dans en muziek samenkomen tijdens festival De Verwondering.

Verbinding met de binnenstad

“Met Pop-up! maken we de cultuur in de Goudse wijken zichtbaar”, vertelt Josemanders van Theater Popidou. “We leggen de verbinding met de binnenstad en zorgen er samen met de Goudse Schouwburg voor dat De Verwondering nog meer van Gouda wordt. Iedereen kan meedoen – want cultuur hoeft niet elitair te zijn!” De kick-off is zaterdag 20 juli in de Blokker-locatie. De Oekraïense bewoners geven dan samen met bewoners van het AZC en Gouwenaars uit diverse wijken het startsein om te bouwen.

Gratis workshops

Bedenken, maken en bespelen: daar draait het om. De bewoners worden daarbij begeleid door professionals. De bedenkers en makers gaan aan de slag met een voorgevormd basismodel, want de constructie moet solide en veilig zijn. Elke pop telt 17 panelen waarop deelnemers hun creativiteit volledig los kunnen laten. Schilderen, mozaïeken, haken, plakken en zelfs papier-maché; alle technieken met lichte materialen zijn mogelijk. Wie wil, kan in spelworkshops bij Cultuurhuis Garenspinnerij leren om de reuzenpoppen te bespelen en/of meelopen in de poptocht. Zo kan iedere bewoner meedoen op zijn eigen manier.

De workshops zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Kijk op www.popidou.nl/pop-up! voor de data en locaties van de workshops. De panelen worden gemaakt door Promen. Gemeente Gouda steunt het project met een subsidie uit het Innovatiefonds. Ook het VSBfonds draagt bij aan dit community art-project.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp