MCB Zomerconcert in het Evertshuis

Bodegraven – De theaterzaal van het Evertshuis was zaterdagmiddag het decor van een afwisselend Zomerconcert van het Muziek Collectief Bodegraven-Reeuwijk. Leerlingen en docenten zetten samen een mooi programma neer, voor een goed gevulde zaal.

Na een opening met duetten op hoorn en bugel, traden diverse jonge leerlingen op uit de pianoklas van Annemarie de Boer. Een hele belevenis om na pas een korte periode les, achter de mooie vleugel van het Evertshuis te mogen plaatsnemen. Later in het programma viel dezelfde eer toe aan leerlingen van docente Liesbeth van Hemmen.

In het kader van ‘Muziek maak je samen’, het motto van het MCB, traden ook diverse combinaties van leerlingen op. Er klonk Vivaldi op viool en piano, een cello duet van Gabrieli, en familiesamenspel op diverse instrumenten. In de Suzuki vioolgroep van Clara Post musiceerden ervaren spelers samen met jonge, nog maar net begonnen leerlingetjes en op de vleugel werd quatre-mains gespeeld.

Solo klonk prachtige romantische pianomuziek van Rachmaninov en Grieg, en harpmuziek van John Thomas. Grote verrassing van de avond was de presentatie van de nieuwe zangdocente van het MCB, Grazia Lin. Met haar vertolking van ‘Think of me’ uit The Phantom of the Opera, met docente Annemarie aan de vleugel, liet zij horen wat zij in huis heeft aan volume en stembereik.

De middag werd afgesloten met 2 Klezmer melodieën, gespeeld door een ensemble op blokfluit, viool, piano en contrabas. Het Muziek Collectief is er trots op, zoveel talent, kwaliteit en speelplezier in huis te hebben, en nodigt u graag weer uit voor een volgend concert.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp