Pleinconcert Muziekvereniging OBK Driebruggen in zon en regen


Door • Digitale Bodegraafse Krant 

Driebruggen – Anders dan gewend hield OBK zaterdag 6 juli haar traditionele pleinconcert, alleen was voor deze editie de samenwerking gezocht met de bevriende Fanfare Wilhelmina uit Zwammerdam. Zaterdag 6 juli jl. hebben ze samen met Wilhelmina Zwammerdam 2 mooie concerten gegeven! Zo begonnen de orkesten met een lunchconcert in Zwammerdam (bij het oldtimer festival) en daarna het Pleinconcert in Driebruggen, waar ze af en toe wel even moesten stoppen i.v.m. een bui…. maar ondanks dat was het een gezellige dag met elkaar! 

Naast de stukken die de beide verenigingen op hun repertoire hadden werden onder leiding van de beide dirigenten Mark van Mil (OBK) en Bastiaan Peek (Wilhelmina) een viertal stukken gezamenlijk uitgevoerd. De start in Driebruggen was met het opleidingsorkest van OBK onder leiding van Frank Ohm dat een aantal vlotte nummers ten gehore bracht. Daarna was het aan Wilhelmina Zwammerdam die een drietal stukken ten gehore bracht en vervolgens sloot Muziekvereniging OBK Driebruggen aan voor het gezamenlijk optreden van beide verenigingen.

Het verzamelorkest van ruim 50 muzikanten liet fraaie muziek horen bestaande uit verschillende stijlen zoals volksmuziek, swing, maar ook een prachtig gedragen stuk. Het concert in Driebruggen werd afgesloten door OBK Driebruggen die o.l.v. Mark van Mil de door hem gekozen, een aantal fraaie stukken ten gehore bracht.

Dit Pleinconcert was tevens voor Mark van Mil het laatste concert met OBK Driebruggen, na 23 jaar lief en leed te hebben gedeeld gaan wij als goede vrienden uit elkaar. Als verrassing voor hem hebben de orkesten OBK en Wilhelmina het stuk ‘Thank you for the Music’ ten gehore gebracht. Natuurlijk werden ook weer de loten getrokken van de grote verloting met mooie prijzen voor de gelukkige winnaars! Desondanks was het een mooie dag met veel publiek die gezellig werd afgesloten met een barbecue voor de muzikanten bij de familie Oskam.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp