Ontmoet stadsgenoten van toen tijdens Storytelling in Stadsmuseum Woerden

 

Woerden – Zaterdag 6 juli zijn ze weer in het museum: personages uit het roerige verleden van Woerden die bezoekers meenemen in hun verhalen. En dan merk je al snel: ook in vervlogen tijden was er bijzonder veel aan de hand! Maar liefst vijf stadsgenoten van vroeger krijgen nieuw leven ingeblazen door de storytelling-groep van de SHHV (Stichts-Hollandse Historische Vereniging). Kom luisteren naar hun verhalen in de sfeervolle Vroedschapszaal in het Stadsmuseum. Gratis voor alle bezoekers.

In de ochtend is er een optreden van een uur, van 11.30-12.30 uur. Drie personages voeren het woord. Luister naar de in Woerden geboren en getogen schilder Cornelis Vreedenburgh (1880-1946). Of boerin Margje, wiens land in 1672 onder water wordt gezet ten behoeve van de verdediging van het vaderland. Maar wat koopt zij daarvoor? Klaasje van der Pauw vertelt hoe zij in 1798 bijna de Woerdense kruittoren de lucht in ziet vliegen…  

In de middag zijn er drie korte optredens van een kwartier: om 13.30 uur Cornelis Vreedenburgh, om 14.30 uur Albrecht van Beieren en zijn minnares Aleid van Poelgeest en om 15.30 uur Klaasje van der Pauw. Albrecht van Beieren is de man die Woerden stadsrecht verleende in 1372.

Storytelling
Historische Storytelling is een unieke manier om personen en gebeurtenissen uit het verleden tot leven te brengen en zo de geschiedenis op een leuke manier toegankelijk te maken voor iedereen. Elk verhaal is gebaseerd op historische feiten of aannemelijke historische context en de storytellinggroep bereidt ze met zorg voor. Ook hun kleding kiezen ze met zorg. Bovendien hebben ze er zichtbaar plezier in om de toehoorders zo een levendige inkijk te bieden in het leven van een vroegere stadgenoot! Na afloop is het mogelijk om na te praten met de personages.

Volgende Storytelling-dag
Op zaterdag 7 september komt de storytelling-groep weer in actie, dit keer met een special rondom Leo Gestel!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp