Opruimactie Leidsche en Oude Rijn

Regio – Stichting Duurzame Innovatie pakt zwerfafval aan op en langs het water en is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Doe je ook mee met de Leidsche en Oude Rijn Cleanup?

Op zaterdag 27 juli om 10:00, vlak na Earth Overshoot Day, organiseert Stichting Duurzame Innovatie een opruimactie langs de Leidsche en Oude Rijn in samenwerking met Recycle Valley en in opdracht van waterschap Stichtse Rijnlanden en gemeente Utrecht. Dit is onderdeel van het project: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’! Het doel van dit project is om samen met buurtbewoners en andere betrokkenen de waterweg van Den Helder naar Maastricht te ontdoen van zwerfafval en hiermee aandacht te vragen voor zwerfafval.

Zwerfafval is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks belandt er meer dan 50 miljoen kilo aan zwerfafval in de natuur. Dit is niet alleen een onaangenaam gezicht, maar het is ook nog eens schadelijk voor de natuur. Dieren kunnen het opeten of erin verstrikt raken. Bovendien keert plastic via het zeeleven weer terug naar ons, in bijvoorbeeld ons eigen eten.

De Leidsche en Oude Rijn, tussen Utrecht en Bodegraven, is ongeveer 30km lang. De gehele route wordt tijdens deze dag opgesplitst in kleinere trajecten van ongeveer 3 tot 4km lang. Dit staat gelijk aan ongeveer 2 uur lopen. De trajecten hebben allemaal een duidelijk start- en eindpunt waar de materialen opgehaald en verzameld kunnen worden. Help jij ook om de buurt schoon te maken?

Aanmelden en meer info is te vinden op www.duurzameinnovatie.eu.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp