Expositie ‘Wachthuisje in de stad’

Gouda – In de maanden juli en augustus is er weer een nieuwe expositie te zien in het brugwachtershuisje bij de Kleiwegbrug: ‘Wachthuisje in de stad’ van Elly Verkerk. Het brugwachtershuisje bij de kleiwegbrug in Gouda is een ontwerp van architect Burgerdijk. In 1890 gebouwd voor de brugwachter. Die had tot 1961 de taak  het verkeer stil te zetten en de brug open te draaien zodat de boten konden doorvaren.

Kunstenaar Elly Verkerk maakt hier een installatie en is op zoek naar de zichtbaarheid en betekenis van deze plek voor de  Goudse  leefwereld. In dit werk gebruikt zij fotografie en geluid om het huisje op deze plek onder de aandacht te brengen. Elly Verkerk maakt haar installaties ‘ter plekke’. Met haar werk wil zij de ruimte veranderen. Op zoek naar de transformatie van de betekenis van de plek  doet zij een ingreep en maakt daarmee een gebaar.  De kracht zit hem in de beleving en ervaring ter plekke.

Kunstexposities in het Kleiwegbrughuisje is een initiatief van de werkgroep WACHT… een huisje!, een werkgroep van kunstenaars van De Firma. 

U bent van harte uitgenodigd om de opening van deze expositie bij te wonen. De opening is op zondag 7 juli om 16.00 uur bij het brugwachtershuisje (hoek van de Kleiwegbrug en Korte Vest) met aansluitend een borrel bij De Firma.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp