Zomerschaak in het Evertshuis

Bodegraven- Vanaf woensdag 3 juli t/m 28 augustus is er elke woensdag van 14.00 tot 16. 00 uur zomerschaak in de lobby van het Evertshuis. De schaakclub Bodegraven zorgt voor de materialen.

Het zomerschaak is vrij toegankelijk voor iedereen, zonder kosten. Jong en oud kan hieraan meedoen. De deelnemers kunnen zelf bepalen of ze met of zonder klok spelen en voor welke tijd ze kiezen. De gezelligheid staat voorop, maar hoeft een stevig partijtje niet in de weg te staan. Een mooie gelegenheid voor clubschakers om zich voor te bereiden op het komende wedstrijdseizoen en voor huisschakers om te testen hoe sterk ze zijn. En als iemand de regels van het schaken wil leren of wat tips wil krijgen om het spel te verbeteren, proberen we dat ook te regelen.

Schaakclub Bodegraven, opgericht op 5 augustus 1932, is een bloeiende schaakvereniging. Hoewel voor veel leden de gezelligheid op de wekelijkse schaakavond voorop staat, is het prestatie-element bepaald niet afwezig. De vereniging heeft momenteel 26 leden, waarvan 7 jeugdleden (geteld op 1-8-2021). Er wordt iedere maandagavond gespeeld in zaal 1.10 van het Evertshuis.

Behalve de interne competitie wordt er jaarlijks een rapidschaakkampioenschap voor de leden georganiseerd, waarbij de spelers slechts 20 of 25 minuten bedenktijd per persoon voor een volledige partij hebben, afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbare tijd. Half juni wordt ter afsluiting van het schaakseizoen nog een snelschaakkampioenschap gehouden. Ook voor deze toernooien is een beker beschikbaar.

Schaakclub Bodegraven komt met twee teams uit in de externe competitie van de Leidse Schaakbond, waarbij ieder team het opneemt tegen teams van andere verenigingen uit de regio Leiden. Verder wordt er ieder jaar een massakamp gespeeld tegen Woerden, afwisselend in Bodegraven en Woerden.

Meer info: Schaakclub Bodegraven – De website van Schaakclub Bodegraven (schaakclub-bodegraven.nl)

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp