Kamerorkest Midden Holland enthousiast over jubileumconcert

Nieuwerkerk aan den IJssel – In een goed gevulde Josephkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft kamerorkest Midden Holland haar 10 jarig jubileumconcert gegeven.

Na het Try Out concert in Bodegraven was het eindelijk zover. 22 juni de dag van het grote 10 jarig jubileumconcert met als gast de in Jakarta geboren cellist Nico die op jonge leeftijd cello leerde spelen, wat in Indonesië een zeldzaamheid is omdat daar de klassieke muziek nog niet wijdverbreid is. Nico is naar Nederland gekomen om hier het conservatorium te volgen. Nico staat bekend als een solist in dop en volgt momenteel de masteropleiding. Uiteindelijk wil hij teruggaan naar Indonesië om daar meer les en meer bekendheid te geven aan de cello.

De Josephkerk was zeer goed gevuld met als speciale gasten burgemeester Han Weber met partner en wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas. De presentatie was in handen van David Knegjens die het publiek vertelde over de muziekstukken en op een scherm liet zien welke concerten er de afgelopen jaren door het orkest zijn gegeven.

Het programma voor dit concert was zeer goed gekozen en werd op een geweldige manier gespeeld door het kamerorkest Midden Holland wat onder leiding staat van de jong dirigent Sjoerd Haver.

Burgemeester Weber hield voor de pauze nog een korte toespraak waarbij hij namens de gemeente aan de voorzitter voor het 10 jarig jubileum een cheque overhandigde en de dirigent een mooie bos bloemen kreeg uitgereikt.

Het programma zag er volgt uit

Dvorák – Legends deel 1, 2 en 3

Debussy – Children’s corner deel 3, 4, 5 en 6

Elgar- Serenade Mauresque

Saint-Saëns – Celloconcert met Nico als cellist

Pauze

Bizet – Symfonie nr. 1

b

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp