Lokale natuur op het doek

Bodegraven-Reeuwijk – Om kunst te promoten wordt regelmatig werk van een kunstenaar uit de gemeente of directe omgeving in het gemeentehuis geëxposeerd, in de kamers van burgemeester Michiel Grauss en wethouder Elly de Vries. Sinds vorige week hangen de natuurschilderijen van Wil Baas aan de wand.

De geboren en getogen Bodegraafse schilder Wil Baas exposeert vanaf vorige week in het gemeentehuis. Al in zijn kindertijd zwierf Wil graag rond in de polders en natuur in de omgeving en zijn liefde voor zowel de natuur als de kunst hebben elkaar gevonden. Vooral vogels zijn een gevleugeld thema in zijn kunstwerken. Zo worden er op zijn schilderijen onder andere de buizerd, de blauwe reiger en de ijsvogel afgebeeld. Hij is blij dat zijn kunst nu prijkt aan de wand. “Ik vind het een hele eer!”, vertelt Baas stralend.

De afzwaaiende kunstenaar wiens werken plaats maken voor de schilderijen is fotograaf Ap Quist. Deze Bodegraver haalt het liefst alledaagse zaken zoals rauwe straatbeelden uit de context, om de diepere lagen erachter naar voren te halen. Hij laat daarbij graag de schoonheid zien van ouderdom, door de slijtage in beeld te brengen. Ook hij is blij dat hij mocht exposeren in het gemeentehuis: “Bodegraven staat bekend om de K van kaas, maar het is goed dat de K van kunst ook de aandacht krijgt.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp