Streekproducten in de Krimpenerwaard

Krimpenerwaard – Het is indrukwekkend hoeveel ambachtelijke streekproducten er in de Krimpenerwaard geproduceerd worden. Van boerenkaas en ijs tot chocolade en honing, van verse koeienmelk tot witlof, van wild en rundvlees tot speciaal bier. Het is allemaal te vinden in de Krimpenerwaard. En ook chiliproducten, appel- en perensap, bessen en noten hoef je niet van ver te halen!

Bij een streekproduct denk je wellicht al snel aan Goudse kaas, of Friese Beerenburg. Toch zijn dit volgens de Europese Unie géén streekproducten. Om een streekproduct te kunnen voeren moet het aan een aantal labels voldoen, zoals productie in een bepaalde streek volgens een bepaald proces en een traditionele specialiteit. In de volksmond worden deze regels echter niet zo gehanteerd, en gaat men veel meer uit van producten die in de regio gemaakt én veel geconsumeerd worden.

In de Krimpenerwaard zijn ruim 50 plekken waar streekprodukten gekocht kunnen worden. Denk dan aan Kaasboerderijen, Chocolade kunstenaars, kwekers en telers. Maar ook molenaars, vlees en wild bereiders.

Onder de titel ‘Gemaakt in de Krimpenerwaard’ is er een flyer uitgegeven met daarop een overzichtelijke weergave van adressen. Deze kaart is te verkrijgen via diverse folderinfopunten en de overnachtingslocaties in de Krimpenerwaard.  Of u kunt deze downloaden van de site www.indekrimpenerwaard.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp