Rondleiding ‘Het Joodse leven in Woerden’

Woerden – Tijdens de rondleiding ‘Het Joodse leven in Woerden’ ga je mee op de ontdekkingstocht langs plekken van macht en onmacht, ketters en kardinalen, respect en uitsluiting, geloof en ongeloof. Hoe zit het met de eerste joodse inwoners, het kasteel, de joodse begraaf plaats, onderduikverhalen, stolpersteinen, het Joods monument, de boekrollen, en waar was de synagoge? Wandel en beleef zelf de historie van Woerden. 

Ga je mee op een ontdekkingstocht langs plekken van macht en onmacht, ketters en kardinalen, respect en uitsluiting, geloof en ongeloof?
Tijdens een 1,5 uur durende stadswandeling bezoeken we historische plekken en monumenten die het verhaal vertellen van Woerden. Na afloop drinken we samen iets in koffiebranderij OVErHOOP. Waren de inwoners van Woerden altijd vrij om te geloven wat zij wilden? Inspiratie of verbanning, brandstapel of Bätz-orgel. Laat je verrassen door oude verhalen in een nieuw perspectief. Na de wandeling heb je Woerden, gelovigen en ongelovigen, en jezelf beter leren kennen.

Woensdag 19 juni

Tijd: start 10.00 uur voor de Petruskerk, duur 2 uur
Prijs: € 7,50 inclusief koffie/thee en toegang stadsmuseum

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp