Geslaagde Romeinen happening op de Hortus Populus

Bodegraven – Afgelopen zaterdag veranderde de rustige wijk Weideveld in Bodegraven in een levendig tafereel uit de Romeinse tijd. Vanuit de Hortus Populus marcheerde een colonne Romeinse soldaten, compleet met gevechtsuitrusting, door de straten. Dit unieke evenement trok veel bekijks en bracht een stukje geschiedenis tot leven.

De stoet werd eerst muzikaal begeleid door een fluitspel van Saskia Teunisse. Haar muziek, een echo uit het verre verleden, gaf een extra dimensie aan de mars van de soldaten. Echter, naarmate de regenbuien zich aandienden, moesten de muzikale noten verstommen. De soldaten werden verder vergezeld door vrouwen en kinderen in Romeinse kledij.

De Romeinse soldaten lieten zien dat ze ook een speelse kant hadden. Samen met enkele bewoners van de wijk Weideveld waagden ze zich aan een potje voetbal. Het was een bijzonder gezicht: moderne burgers en ‘Romeinen’ die samen lachten en speelden op het veld, de eeuwenoude kloof tussen hen overbruggend met een simpel spel.

Na het sportieve intermezzo keerden de soldaten terug naar de Hortus Populus, waar de lunch klaarstond. Deze soldatenlunch, die met veel bezoekers werd gedeeld, bestond uit gerechten die geïnspireerd waren op de Romeinse keuken. Het samen genieten van het eten bood een kans om te proeven van een stukje geschiedenis.

Het Kubb spel werd tijdens de zonnige momenten fanatiek gespeeld. Dit spel paste perfect in de sfeer van gezamenlijke activiteit en plezier. Naast Kubb waren er verschillende andere activiteiten die een bruisende Romeinse sfeer creëerden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp