Goudse voedselwandeling: Ga mee en bezoek inspirerende locaties

Gouda – Op zaterdag 22 juni vindt de allereerste Goudse Voedselwandeling plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Stadsakker Gouda, Hofstede Kloosterstein, Voedselbos Goudse Hout en Weilandklooster Gouda.

De Goudse Voedselwandeling, een route van ongeveer 3 km, leidt je langs verschillende deelnemende locaties. Bij elke stop is er een korte en inspirerende kennismaking, met ruimte voor vragen. Tijdens de wandeling krijg je waardevolle informatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voedselduurzaamheid. Onderwerpen zoals gezondere voeding, duurzame land- en tuinbouw, verantwoorde melkveehouderij en het belang van de natuur voor je welzijn komen aan bod.

Om 11, 12 en 13 uur start de wandeling langs drie producenten van gezond voedsel. De wandeling begint en eindigt bij Hofstede Kloosterstein, gelegen aan de Steinsedijk 3 in Gouda.

Locaties die tijdens de wandeling bezocht worden:

  • Hofstede KloosterStein
    Een veehouderij in transitie.
  • Voedselbos Goudse Hout
    Een kleinschalig project dat aantoont hoe je kunt eten wat de natuur biedt.
  • Stadsakker Gouda
    Hier worden gezonde groenten geteeld door en voor inwoners van Gouda.

Kijk voor meer informatie op de website van Stadsakker Gouda. Deelname is kosteloos en ook geschikt voor kinderen (wel met stevige schoenen aan).

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp