Stadsakker blij met gedoneerde Dierenambulance keet

Gouda – Woensdag 12 juni. Het geluid van naderend zwaar verkeer over de Voorwillenseweg, richting Goejanverwelledijk. Er draait een kraanvoertuig van Nederhoff de dijk op, met aanhanger. Daarop staat een keet van Dierenambulance Gouda. Een servicewagen van het Goudse kraanbedrijf begeleidt dit bijzondere transport. Bestemming bereikt: Stadsakker Gouda! Het spektakel kan beginnen.

Dit doen we niet elke dag
Het kraanvoertuig is een verreiker met een bereik van 30 meter rondom. Kan 4 ton hijsen, vertelt machinist Jurry de Vries. Hij klaart deze klus samen met collega Yordi Vuik. Zij verstaan hun vak. ‘Het verveelt nooit. Afwisselende klussen. Gisteren stond ik nog in Rotterdam met een grote kraan. Geen dag is gelijk.’ Vandaag bezorgen ze even een werkkeet van de Dierenambulance op Stadsakker Gouda. ‘Doen we ook niet elke dag’.

Verreiker in stelling
De actie verloopt soepel, in drie stappen. In samenwerking met Tom van Tintelen die namens Stadsakker Gouda het project begeleidt. De mannen van Nederhoff zetten de verreiker in stelling. Dan tilt de kraan de Dierenambulance-keet vanaf de aanhanger op een tijdelijke plek. Vervolgens hijst men de blauwe container van de Stadsakker in de takels; het gevaarte moet een paar meter opschuiven. Dat geeft aan de andere kant ruimte voor de Dierenambulance-keet. Ook die wordt dan weer opgetakeld en landt na een korte vlucht exact op de beoogde bestemming. Klus geklaard!

Verrijkende ondersteuning
De inzet van Kraanbedrijf Nederhoff is een mooi voorbeeld van sociaal-maatschappelijke ondersteuning. Het bedrijf sponsort met eigen expertise en eigen middelen het duurzame initiatief van Stadsakker Gouda. De Dierenambulance-keet wordt als sponsorbijdrage beschikbaar gesteld door Dierenambulance Gouda (Stichting Centrum voor Dierenhulpverlening).

Stadsakker Gouda is er heel blij mee. Tom van Tintelen: ‘Dit helpt ons enorm om deze plek efficiënter in te kunnen richten. Handiger voor onze boerin Tyara en de vrijwilligers die hier werken. Fijner voor de oogstgenoten die hier wekelijks een groentepakket afhalen.’ Gert Olbertijn (voorzitter Stadsakker Gouda) noemt het ‘een belangrijke stap voor de realisatie van onze toekomstplannen, onze droom.’

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp