Fonds Alphen en omstreken steunt Boomkwekerijmuseum Boskoop

Boskoop – Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop heeft ambitieuze uitbreidingsplannen, waaronder de realisatie van een centraal depot voor het bewaren van een groot aantal objecten en boeken uit de collectie. Dit nieuwe depot zal niet alleen een optimaal binnenklimaat waarborgen, maar ook toegankelijk zijn voor het publiek en educatieve doeleinden dienen. Dankzij een belangrijke bijdrage van Fonds Alphen en Omstreken kan dit depot tot stand komen.

Met de uitbreiding van het museum binnen de Tuinen van Boskoop en de verwerving van een oud kantoorpand, krijgt het museum de kans om een Educatief- en Kenniscentrum te ontwikkelen. Dit centrum zal het centraal depot en een multifunctionele ruimte huisvesten.

Op dit moment kan het museum in de permanente expositie slechts een deel van zijn collectie tonen. Daarnaast worden in tijdelijke exposities wisselend objecten en boeken tentoongesteld. De overige museale objecten (ongeveer 4.500) worden momenteel op verschillende locaties in Boskoop bewaard, onder niet optimale omstandigheden. Medio 2025 zal het Educatief- en Kenniscentrum, inclusief het centraal depot, haar deuren openen.

Fonds Alphen en Omstreken ondersteunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. In 2023 droeg het fonds met ruim € 390.000 bij aan diverse projecten, waardoor verenigingen en stichtingen activiteiten kunnen ontplooien op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp