Nieuw café Check’s: Een eigenzinnig horecapareltje in Gouda

Gouda is weer een bijzondere horecazaak rijker: Check’s. Dit café onderscheidt zich door alles net even anders te doen. Hier geniet je van een goed glas wijn in een ongedwongen, bijna Franse sfeer, terwijl je op donderdagavond en zondagmiddag kunt luisteren naar akoestische muziek.

Pieter ter Veen (47), geboren in New Jersey en opgegroeid in Singapore en Nigeria, en de 21-jarige Lucas van der Draaij hebben het pand overgenomen waar voorheen restaurant Lavendel, Nusa en Borrelzzz waren gevestigd. Samen hebben ze Check’s geopend op Achter de Kerk. Reserveren is niet mogelijk; je schuift gewoon aan wanneer er plek is.

Een kaart zo divers als de eigenaren
Pieter en Lucas benadrukken dat Check’s geen traditioneel restaurant is, maar een muziekcafé waar je kunt genieten van tapas-achtige hapjes. De menukaart is net zo divers als de achtergrond van ex-marinier Pieter, die zelf ook in een band speelt. Op de regelmatig wisselende kaart vind je dan ook geen standaard saté of bitterballen, maar unieke gerechten zoals Italiaanse gehaktballen volgens oma’s recept, camembert met calvados uit de oven, sardientjes en artisjokdip.

In plaats van standaardwijnen zoals pinot grigio, serveert Check’s Portugese en Spaanse varianten. De Koffie wordt hier niet door een barista gemaakt, maar op Franse wijze geserveerd in een cafetière.

Het verhaal achter de naam
De naam Check’s heeft ook al net zo’n uniek verhaal. Pieter, die voorheen samen met Lucas bij buurman Vidocq werkte, kreeg de bijnaam Check tijdens zijn tijd bij de marine. Deze bijnaam, ontstaan door zijn gewoonte om ‘check, roger that’ te zeggen, bleef hangen en werd zelfs de naam van zijn band, The Check Marks.

Van de diverse menukaart en het bijzondere verhaal van de eigenaren tot de akoestische muziek en de ongedwongen sfeer: Check’s is een plek waar iedereen zich welkom voelt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp