Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling ‘Tula & Juliet’

Alphen aan den Rijn, Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Over Tula & Juliet
Speciaal voor Keti Koti heeft Castellum Theater & Film ‘Tula & Juliet’ van Izaline Calister geprogrammeerd. In deze emotionele en muzikale voorstelling vertelt Calister het verhaal van haar overgrootmoeder Juliet (1836-1875), dat verweven is met het verhaal van Tula Rigaud, de leider van de grootste slavenopstand op Curaçao in 1795. Calister deelt de krachtige verhalen van Tula en Juliet, waarmee ze de erfenis van vrijheid en de strijd voor gelijkheid levend houdt en een brug slaat tussen generaties.

Combi-ticket
Het speciale combi-ticket biedt toegang tot de voorstelling, plus deelname aan een historische wandeling inclusief maaltijd vooraf. De wandeling start vanuit het Gemeentehuis en neemt de deelnemers mee op een reis door de stad, waarbij ze meer leren over de geschiedenis van slavernij en vrijheid. Aanvang is om 18:00 uur in het Gemeentehuis met een welkomstwoord door de dagvoorzitters, gevolgd door een Spoken Word-optreden door de stadsdichter Chanty Louis. Om 18:20 uur start een wandeling vanaf het Gemeentehuis naar Castellum, waar onderweg een indrukwekkende dansperformance te zien is. In Castellum volgt een toespraak van de burgemeester en een cultureel optreden met zang, afgesloten met “Heri Heri” (een cultureel gerecht). De avond wordt afgesloten met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’ om 20:00 uur, gevolgd door een plenair nagesprek en een borrel.

Kaarten
Kaarten zijn voor €10,- te koop via www.castellum.nl of bij de theaterbalie (dinsdag t/m zaterdag: 12:00 – 14:00 uur). Combi-tickets zijn t/m 20 juni te koop, reguliere tickets voor de voorstelling t/m 1 juli.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp