Nationale archeologiedagen in Woerden

Woerden – Ga terug naar het verleden tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14, 15 en 16 juni en kom meer te weten over Woerden. Leer alles over het bijzondere fundament waarop Woerden is gebouwd. Tijdens de dagen zijn er leuke dingen te doen in het Stadshart rondom de archeologische vondsten in Woerden.

Bouw jouw eigen katapult
Op vrijdag 14 juni, van 15.00 tot 16.30 uur, ervaar je in het Stadsmuseum zelf hoe leuk het is om een katapult te maken. Kom langs en doe mee! Vergeet na het harde werk niet om ook de zolder van het museum te bezoeken, waar je meer leert over de geschiedenis van Woerden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Van vondst naar verhaal 
Heb je ooit iets gevonden en vraag je je af wat het eigenlijk is? Kom dan op zaterdag 15 juni naar het Stadsmuseum, waar lokale experts van 11.00 tot 15.30 uur klaarstaan om je meer te vertellen over allerlei soorten vondsten, van steen en metaal tot aardewerk. Misschien heb je wel iets Romeins of Middeleeuws gevonden, of iets geheel nieuws uit een andere tijd. Deel je verhaal over de vondst, en samen met de kenners ontdek je de geschiedenis erachter.

Instaprondleiding Stadsmuseum 
Op zondag 16 juni om 14.00 ur is er een speciale rondleiding rond het thema archeologie. Kom langs en maak een reis door de tijd, van de mammoeten in de prehistorie tot aan recentere vondsten uit de afgelopen eeuwen.

Ook leuk: tijdens de Archeologiedagen ontvangen museumbezoekers een gratis set Limes-kaarten. Voor kinderen zijn er, zolang de voorraad strekt, een Romeinen doe-boek en een spelplaat ‘100% Romeins?’.

Meer informatie: www.archeologiedagen.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp