Geen ander instrument dan de hobo

Reeuwijk – De sinds kort in Reeuwijk-Brug woonachtige Pauline Oostenrijk wist al heel jong dat het geen ander instrument zou zijn dan de hobo, ondanks het advies van haar ouders te beginnen met een ‘eenvoudiger muziekinstrument’. Ze begon haar muziekopleiding aan de Muziekschool Westerkwartier en studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ze won in 1986 de titel Nederlands ‘Young Musician of the Year’ en later de eerste prijs in het Fernand Gillet hobo concours, wat leidde tot een recital in Carnegie Hall.

In 1999 ontving ze de Nederlandse Muziek Prijs. Pauline was van 1993 tot 2018 solohoboïste bij het Residentie Orkest en treedt nu op met o.a. gitarist Enno Voorhorst en het The Hague String Trio. Ze doceert aan het Prins Claus Conservatorium en geeft les aan jonge hoboïsten. Daarnaast componeert en schrijft ze graag.

Bovenal is Paulien een bevlogen ambassadeur van haar instrument, de hobo. In ‘Podium in de Polder: de video’ vertelt ze waarom dit zo’n bijzonder veeleisend instrument is en legt ze uit welke specifieke rol de ‘Hollandse school’ speel

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp