Een weekend vol maritieme nostalgie en gezelligheid in Woerden

WOERDEN – Gisteren en vandaag, vrijdag 7 en zaterdag 8 juni, was het een groot maritiem feest in het centrum van Woerden tijdens de jaarlijkse Havendagen. Dit evenement, dat voor het eerst werd georganiseerd in augustus 2011, is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke, maar vooral gezellige publiekstrekker waar niet alleen liefhebbers van historische schepen op af komen. De eerste Havendagen werden in 2011 georganiseerd door een groep van vijf enthousiaste inwoners die de oude sfeer van boten en ambachten wilden laten herleven rondom de Haven en de Emmakade. Het resultaat is een uniek evenement met inmiddels een grote schare aan fans.

Historische schepen en ambachten
Ook dit jaar was de Woerdense haven weer het decor van prachtige oude sleepboten en opduwers uit de vorige eeuw. Bezoekers konden genieten van schitterende sleepboten, opduwers, oude motoren, binnenvaartschepen en zalmschouwen. De eigenaren van deze historische vaartuigen deelden graag de fascinerende verhalen achter hun schip. Activiteiten voor jong en oud Naast alle maritieme zaken was er nog veel meer te beleven voor jong en oud. Zo konden kinderen deelnemen aan een binnenhavenspeurtocht en zelf bootjes bouwen. Daarnaast was er de mogelijkheid om mee te varen met Jan de Sterke, een populaire activiteit voor de kleintjes. Voor de muziekliefhebbers was er een uitgebreid muzikaal programma, met optredens van onder andere Excelsior en de Jostiband.

Afsluiting en vertrek
Morgen, op zondag 9 juni, nemen de schepen vanaf 10.00 uur afscheid van Woerden. Voor meer informatie over de Havendagen Woerden kunt u terecht op www.havendagenwoerden.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp