Expositie Zilverstiqsel in het Zilvermuseum Schoonhoven

Schoonhoven – Nog te zien tot en met 6 juni in Nederlands zilvermuseum, Kazerneplein 4 in Schoonhoven.

De ervaren edelsmid Pauline Barendse gaf in drie lessen een kleine inkijk in  metaal-bewerken. Eén van die lessen vond plaats in het zilveratelier van het Zilvermuseum. Daarna zochten de kunstenaars zelf verder hun weg met de hier getoonde sieraden als eindresultaat.  Natuurlijk kunnen textielkunstenaars met hun beperkte (materiaal)kennis niet concurreren met goed opgeleide zilver- en edelsmeden. Maar wel kunnen ze hun eigen interpretatie geven van het materiaal en proberen een brug te slaan tussen de twee werelden die in deze tentoonstelling centraal staan: textiel en metaal.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bezoek elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 6 juni 2024 uur de expositie in de Zilverlounge van het Nederlands Zilvermuseum. Geopend van 11.00 – 17.00

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp