Duo Expositie “Glans”

Schoonhoven – Prachtige werken van Jeanette Gelderblom en Femke Krol (Zeejuwelen) nog te zien t/m 15 juni in de Hoge Vierschaar (onder het stadhuis) Haven 37 Schoonhoven. Een combinatie van schilderijen en unieke objecten.

Elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 31 mei 2024 t/m 15 juni 2024. Tijd 12.00 – 17.00 uur

Over Jeanette Gelderblom ( www.jeannettegelderblom.nl)
Al op jonge leeftijd was ik altijd creatief bezig met een voorkeur voor oude materialen. Door de jaren heen bleef het een uitdaging om (onderdelen van) oude en nieuwe materialen samen te brengen, op zoek naar tijdloosheid.

Als ondernemer was ik bezig met het ontwerpen van winkel- en bedrijfsprojecten. Hierbij ging ik uit van de kernwaarden van het bedrijf, de doelgroepen en het assortiment. Als afsluiting van een project vervaardigde ik vaak een kunstobject om de uitstraling te versterken.  Unieke stukken, gerelateerd aan de opdrachtgever en de locatie.

Ook ontwierp ik praktische zaken zoals een kalender, wenskaarten, een sieradenlijn en een kussenlijn. Tegenwoordig richt ik mij nog alleen op beeldende-kunst. Ik schilder met o.a. acryl op canvas, abstract en hoofdzakelijk in metaalkleuren als goud en brons.  De objecten die ik ook maak worden samengesteld  uit onderdelen van oude voorwerpen, vervolgens in metaalkleur of, een enkele keer, in zwart gespoten. De onderdelen inspireren mij door het vaak oude ambachtelijke werk dat zij uitstralen. 

Niets van wat ik gebruik, behalve de verven, is nieuw vervaardigd, ook de verbindingen tussen de oude onderdelen komen uit de verzameling oude materialen. Een logische keuze voor mij in deze tijd waar we steeds bewuster worden van het belang van duurzaamheid. Mijn uitdaging ligt in de toepassing, een overbrenging van emotie, een boodschap, een levensles.

“Kunst kun je niet uitleggen, het heeft alles te maken met de emotie van zowel de maker als de waarnemer”. 

Hoe mooi als wij elkaar hierin ontmoeten.

Over Femke Krol ( www.zeejuweel.nl)
De mooie kleurcomposities ontstaan onder haar handen. Het gevoel van de schelpen, de vormen en de textuur, fantasierijk gevuld en kleurrijk ingevuld. De afwerking met bladgoud. En precies op het goede moment stoppen. Dat is de kunst van het Zeejuweel waar Femke dagelijks aan werkt.

Haar passie voor het verzamelen van unieke schelpen heeft geleid tot een prachtige collectie van unieke Zeejuwelen die de schoonheid van de zee voor altijd vastlegt. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp