Dubbelconcert DSS met het Gelders Fanfare Orkest

Aarlanderveen – Zaterdag 1 juni zullen in de Petrus en Pauluskerk in Aarlanderveen Fanfare DSS en Het Gelders Fanfare Orkest hun krachten bundelen en een avondvullend programma ten gehore brengen. Om 19.30 gaat de zaal op  waarna om 20.00  de eerste koperklanken de kerk zullen vullen.

Fanfareorkest DSS komt uit in de concertafdeling, de hoogste afdeling binnen de HaFaBra (Harmonie, Fanfare, Brassband) wereld. 

Zij streven ernaar om muziek te maken van de hoogste kwaliteit, en om een bijdrage te leveren aan vernieuwing van het repertoire voor fanfareorkesten. Verder werkt het orkest regelmatig samen met het conservatorium van Amsterdam als begeleidingsorkest bij het afstuderen van dirigenten.

Het succes van ons fanfareorkest is voor een groot deel te danken aan de grote inzet van onze uit Aarlanderveen afkomstige dirigent Danny Oosterman. Hij nam in 1980 de dirigeerstok over en bracht het orkest naar verschillende hoogtepunten.

Zo werd in 1989 de Oranje Kampioenswimpel behaald tijdens de FKM-kampioenschappen te Kerkrade. Andere hoogtepunten zijn de deelnames aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 2001 en 2005, waar beide keren een derde plaats werd behaald. In 2011 werd met succes deelgenomen aan het concertconcours in Zaandam. Het orkest werd daar Nederlands kampioen in de concertafdeling met 95 punten. In 2017 werden maar liefst 97,5 punten behaald tijdens het concertconcours in Enschede, wederom in de concertafdeling. Ook dat jaar was dat de hoogste score van alle concoursgaande orkesten.

Het Gelders Fanfare Orkest (GFO), onder leiding van Erik van de Kolk, bestaat uit ongeveer vijfenzestig enthousiaste leden en komt uit in de hoogste divisie, de Concertdivisie. De leden zijn gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en beroepsmusici die lid zijn geworden van het GFO uit enthousiasme voor hun instrument en voor de fanfaremuziek. Behalve in het GFO spelen de leden veelal bij de muziekvereniging in hun eigen woonplaats. De repetities vinden eenmaal per 14 dagen plaats in Hattem.

Het GFO promoot het fanfareorkest en de fanfaremuziek. Daarnaast levert het orkest een bijdrage aan het introduceren van vernieuwende elementen binnen de fanfaremuziek. Bijvoorbeeld door het verstrekken van compositieopdrachten en het spelen van werken van nieuwe componisten. Het orkest biedt haar muzikanten de uitdaging muziek te maken op zo hoog mogelijk niveau.

Om deze doelstellingen te verwezenlijken geeft het GFO regelmatig concerten, zowel binnen als buiten de provincie Gelderland. Daarnaast werkt het orkest geregeld mee aan muzikale projecten, eindexamens van conservatoriumstudenten en Open Dagen. Ook organiseert het orkest jaarlijks “Het Jong Solistenproject”. Hierbij worden veelbelovende, jonge muzikanten uitgenodigd om een solistisch optreden te verzorgen tijdens het Nieuwjaarsconcert van het GFO.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp