Special LEF: Expo, Film en mini-show

Alphen aan den Rijn – Op woensdagavond 12 juni vieren we de schoonheid van vrijheid. Cultuurcentrum Parkvilla in Alphen aan den Rijn heeft een avondvullend programma georganiseerd rondom de indrukwekkende expositie LEF – Let’s Embrace Freedom – van fotograaf Henk Veldhuizen.

Vrijheid is belangrijk voor iedereen. Daar wordt je een blijer, gelukkiger en mooier mens van. Maar vrijheid is niet vanzelfsprekend in onze maatschappij. Heb je een andere huidskleur, ben je te dik of te dun, heb je een ander geloof of heb je een andere seksuele voorkeur dan ben je makkelijk het doelwit. Als je er ‘iets anders uitziet dan gemiddeld’ loop je altijd het risico om nageroepen, uitgescholden, of zelfs mishandeld te worden.

Met de tentoonstelling LEF wil Henk laten zien hoe mooi het is als je de vrijheid hebt om jezelf te zijn. Vrijheid om te dragen wat je wilt zonder na te denken of dit wel kan of dit wel veilig is. Het is mooi om te zien dat we de wereld met meer vrijheid een stukje mooier en kleurrijker maken. Acceptatie en respect voor elkaar. Omarm vrijheid voor iedereen.


De film Orlando is een nog altijd actuele klassieker. Deze film, geregisseerd door Sally Potter, is een bewerking van de roman van Virginia Woolf en gaat over een dichter die van gender verandert. Het boek wordt beschouwd als een feministische klassieker en is uitgebreid onderzocht en beschreven door wetenschappers op het gebied van vrouwenliteratuur.

In de pauze is er een optreden van Roi Soleil. Roi Soleil maakt ‘Frenglisch-pop met een vleugje queer glitter’ Muzikaal is hij geïnspireerd door acts zoals Mika, Stromae, Lady Gaga en het Eurovision Songfestival.


Programma:
19.15 uur: de mogelijkheid om in gesprek te gaan met fotograaf Henk Veldhuizen over LEF
20.00 uur: aanvang film Orlando
Pauze: optreden Roi Soleil
21.15 uur: vervolg film Orlando

Cultuurcentrum Parkvilla
Park Rijnstroom
Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen aan den Rijn
0172 – 493737

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.parkvilla.nl
Henk Veldhuizen, maker van verhalende en theatrale beelden
www.hajeve-pictures.nl

Roi Soleil
www.roisoleilmusic.com

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp