Opening van expositie ‘Geïnspireerd’

Woerden – Expositie ‘Geïnspireerd’ bij Galerie van Slagmaat. In de expositie zijn foto’s te bewonderen van gasten van het Samen sterk huis. Het Samen sterk huis is dé ontmoetingsplaats voor mensen die leven met kanker en hun naasten. 

25 mei was de opening van deze expositie van Peter-Paul Oostveen bij Galerie van Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden. Wethouder van cultuur Jelmer Vierstra opende deze indrukwekkende expositie. Frans Lander , de cultuurfilosoof van Woerden heeft daarna een inhoudelijke toelichting gegeven over de foto’s die nog te zien is op de vrijdagen en zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur tot en met zaterdag 8 juni. 

Peter-Paul Oostveen fotografeert de gasten daar regelmatig in een ontspannen sfeer. ’Een grap of grol wordt altijd gewaardeerd. Het is voor hen een vorm van ontspanning. Ook voor mij is het hartstikke fijn en leuk om zo’n shoot te doen’, aldus Peter-Paul. Hoewel de foto’s eigenlijk niet gemaakt worden om te exposeren, is daar nu een uitzondering voor gemaakt. Negen geportretteerden hebben namelijk goedkeuring gegeven voor het exposeren van hun foto. ‘Ik hoop dat het voor de mensen een belevenis is die ze nooit meer zullen vergeten’, zegt hij. Naast het werk van Peter-Paul wordt er ook werk van drie andere exposanten tentoongesteld: Ilja Pronk – van der Post, Suzan Bastings en Herman Prins. De vier exposanten worden allemaal geïnspireerd om dat wat in hun hoofd zit, tot leven te brengen. ‘Dat verklaart de naam’, vertelt Peter-Paul.

Screenshot

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp