Creatieve cursussen verminderen stress

Alphen aan den Rijn – Onderzoek heeft uitgewezen dat creativiteit de hersenactiviteit positief stimuleert en stress vermindert. Tijd om jezelf te verwennen met een creatieve cursus. ‘De nieuwe Parkvilla cursussen voor het nieuwe seizoen staan nu online. Omdat veel mensen al een overvolle agenda hebben, worden komend seizoen ook meer kortlopende cursussen aangeboden’, aldus Arjenne Bouwknegt, directeur Parkvilla.

Bij Parkvilla kun je veel kanten op, er zijn bijna 80 cursussen: van schilderen tot keramiek, van dans tot edelsmeden. Allemaal gegeven door bekwame én bevlogen docenten. In september starten er weer nieuwe cursussen zoals Chinese kalligrafie. Tijdens deze 8-delige cursus leer je stap voor stap de basistechnieken. Voor Chinese kalligrafie geldt bij uitstek: oefening baart kunst. Chinese kalligrafie is daarnaast ook een soort meditatie die er toe leidt dat de geest tot rust komt.

Nieuw is ook de cursus Geanimeerde portretten. In deze 10-delige cursus ga je een kleurrijk mens- en dierportret schilderen en leer je hoe je hiervan in Photoshop een geanimeerd portret kunt maken. Cursisten werken dus analoog en digitaal.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp