Havendagen in Woerden​ op 7 & 8 juni

Woerden – In 2011 werd in Woerden de Havendag opgericht. Een groep van 5 mensen die in de stad Woerden de oude sfeer van boten en ambachten wilde laten terugkeren. Er werd  voor de eerste keer een Havendag georganiseerd rondom de Haven en de Emmakade.In de Woerdense haven waren er een veertigtal oude sleepboten en opduwers uit de vorige eeuw te bewonderen. Het accent werd gelegd op een vrolijke sfeervolle dag in het bruisende centrum van Woerden. De stichting havendagen Woerden organiseert op 7 & 8 juni de volgende editie van de veel bezochte havendagen. 

De aanmeldingen van de sleepboten en de origineel in Woerden gebouwde schepen liep lekker. Voor de schepen is de lijst inmiddels gesloten en zitten we vol. De haven komt weer gezellig vol te liggen dus.

Daarnaast heeft koor Bravour ook het programma voor het Shanty Festival in de steigers staan. De twee stichtingen proberen op deze wijze gezamenlijk het Groene Hart nog beter op de kaart te krijgen.

Op vrijdag komen de laatste schepen binnen varen. Zoals de laatste editie al aangekondigd wordt het evenement niet zo groot als met 650 jaar Woerden. Ook op vrijdag starten is er als vanouds met een kramenmarkt. En in de avond kunnen we melden dat we weer een Singelgrachtconcert hebben in samenwerking met Excelsior en een aantal artiesten.

Op de zaterdagmiddag is er een heel leuk optreden van een band. Deze band heeft het zelf al op de socials laten weten. Maar wij kondigen dit graag bij een volgende mailing verder aan. Wij zijn verheugd dat ze naar ons evenement komen!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp