Week van de Biodiversiteit

Foto: Koos van Brakel

Woerden – Vanaf 18 t/m 26 mei is het de Week van de Biodiversiteit. Doe mee met verschillende activiteiten en ontdek de wonderen van de natuur. Van een inloopspreekuur tot lezingen en excursies, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren en leer meer over het belang van biodiversiteit in jouw omgeving. 

Woensdag 22 mei – Biodiversiteit in eigen tuin en buurt 
Krijg advies van Astrid Somers en ontdek hoe je zelf de biodiversiteit in jouw eigen tuin en buurt verbetert. Van 10.00 tot 13.00 uur staat Astrid klaar in de Duurzaamheidswinkel Voorstraat 75 Woerden, beantwoord ze gratis al jouw vragen. Vooraf aanmelden is niet nodig, dus kom vooral langs. 

Donderdag 23 mei – Natuurlijk tuinieren, hoe doe je dat? (lezing) 
Wil je jouw tuin aanpakken en heb je geen idee hoe je dit op een natuurlijke manier moet doen? Tuinontwerper Geral Overbeek staat van 19.00 tot 21.00 uur voor jouw klaar in de Duurzaamheidswinkel om je alle tips en tricks te leren over natuurlijk tuinieren. Na de lezing is er de mogelijkheid om vragen te verstellen. Meld je vooraf aan door uiterlijk dinsdag 21 mei een e-mail te sturen naar n.h.secretaris@woerden.knnv.nl. Kosten: vrije gift, alleen contant. 

Vrijdag 24 mei – Inheemse flora rond de Cattenbroekerplas (excursie) 
Loop gratis een rondje mee met initiatiefneemster Astrid Somers en wees getuige van de veerkracht van de natuur bij Cattenbroekerplas. Tijdens de wandeling rond het water, langs authentieke houtkades en kleine slootjes, en langs de polders,  geniet je van mooie luchten en de steeds rijker wordende flora en fauna. De wandeling start om 19.30 uur bij het strandje aan de Zeeweg in Woerden. Meld je vooraf aan door uiterlijk dinsdag 21 mei een e-mail te sturen naar n.h.secretaris@woerden.knnv.nl

Zondag 26 mei – Biodiversiteit op Landgoed Bredius (excursie) 
Wandel samen met excursieleider Wiebe Kreton door de boomgaarden, langs de geluidswal, de bosranden en het bloemrijke grasland, elk met zijn eigen specifieke planten, vlinders en insecten en vogels die samen het 200 jarige landgoed zijn charme geven. Neem na de wandeling een kijkje bij de Pluk- en moestuin en de Educatieve tuin. Hier zijn leden van KNNV en IVN aanwezig om meer informatie te geven. De wandeling start om 14.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp