Optimist on Tour meert aan in Reeuwijk

Reeuwijk – Optimist on Tour meert aan in de Reeuwijkse Plassen, bij Roei- en Zeilvereniging Gouda! Van 12 t/m 15 juni kunnen kinderen tot 13 jaar hun hart ophalen op het water met suppen, roeien en zeilen onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren de deelnemers van alles over water. Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond en partner Allianz.

Gratis het water op
De editie van Optimist on Tour in de Reeuwijkse Plassen wordt mede mogelijk gemaakt door Roei- en Zeilvereniging Gouda, Goudse Watersportvereniging Elfhoeven, gemeente Bodegraven-Reeuwijk en gemeente Gouda. In 2024 worden alle zeilen bijgezet om kinderen enthousiast te maken voor watersport. Basisschoolkinderen uit de regio komen woensdag, donderdag of vrijdag met hun klas naar Optimist on Tour om kennis te maken met roeien, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs vanuit de twee verenigingen en het Watersportverbond. De RZV Gouda en de GWV Elfhoeven trekken samen op binnen de organisatie Optimist on Tour om de watersport voor de jeugd laagdrempelig onder de aandacht te brengen. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Na schooltijd en zaterdag voor iedereen!
Na schooltijd (15:00 tot 18:00 uur) en op zaterdag (9:30 tot 17:30) kunnen alle kinderen tot 12 jaar samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, 1,5 uur gratis meedoen met Optimist on Tour. Aanmelden kan via de website optimistontour.nl/inschrijven of op locatie. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om deel te nemen. 

Op locatie krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen zij een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, roeien of suppen. Ook kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom en kunnen zich uitleven in het Waterlaboratorium op de kant. Daar worden ze omgetoverd tot echte professor en kunnen ze proefjes doen met water. Je verjaardag vieren met Optimist on Tour
Optimist on Tour bestaat dit jaar 10 jaar! Ter gelegenheid hiervan mogen kinderen hun verjaardagsfeestje bij Optimist on Tour komen vieren. Samen met negen vriendjes of vriendinnetjes kunnen kinderen na schooltijd of op zaterdag gratis meedoen aan een programma van 1,5 uur. Optimist on Tour verzorgt de activiteit, limonade, slingers én natuurlijk een cadeautje voor de jarige. Stuur een mail naar info@optimistontour.nl voor meer informatie en aanmelden. 

De Reeuwijkse Plassen zijn mooi roei- en zeilwater!
Goudse watersportvereniging Elfhoeven en Roei- en Zeilvereniging Gouda laten graag zien dat de watersport juist toegankelijk is voor iedereen. Met behulp van het Watersportverbond en het onderwijs wordt een impuls gegeven aan de zichtbaarheid van (laagdrempelige) mogelijkheden om te watersporten binnen de regio. Juist in deze waterrijke gemeente die bestaat uit 12-Reeuwijkse plassen sluit het project Optimist on Tour uitstekend aan. Doordat de twee verenigingen gebruikmaken van hetzelfde water, kunnen ze hiermee de onderlinge samenwerking versterken en tegelijkertijd dezelfde passie delen met de lokale jeugd. Ben je na deelname aan Optimist on Tour enthousiast geworden voor de watersport? En wil je graag leren zeilen of roeien? Beide verenigingen informeren je graag over de mogelijkheden. Kijk alvast op www.roeienzeil.nl en www.elfhoeven.nl.

Inschrijven
Inschrijven voor deelname aan Optimist on Tour kan op Optimistontour.nl. Dan ben je alvast zeker van een plekje. Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen.

Locatie

12 t/m 15 juni bij Roei- en Zeilvereniging Gouda, Notaris D’aumerielaan 35, 2811 HS Reeuwijk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp