Biodyneren met gerechten van biodynamische keuken

Roelofarendsveen – In mei 2022 zijn de diners van start gegaan bij vier boerderijen. Alle diners waren met zo’n 30 gasten uitverkocht. Vorig jaar zijn er op 16 boerderijen 30 diners gehouden. Veel gasten lieten weten genoten te hebben van het eten, de verhalen en de passie die ze hebben ervaren. Ze hebben de achtergronden en praktijk van biodynamische landbouw beter leren kennen en zijn geïnspireerd door de biodynamische keuken. Want de kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest.

Samen eten aan een lange tafel op een biodynamische boerderij, waarbij ook boer David en kok Daphne aanschuiven. Dat kan bij de diners van Biodyneren die door heel Nederland worden gehouden op boerderijen die biologisch-dynamisch werken. Het zijn zowel grote bedrijven als kleinschalige initiatieven met en zonder Demeter certificering waaronder ook boerderijen in omschakeling. Een enorme variëteit aan boeren-daadkracht geïnspireerd door de biodynamische visie zal in de rondleiding vooraf aan het diner zichtbaar zijn.

De ingrediënten van het diner zijn puur en komen direct van de kwekerij of van vergelijkbare (biologische) bedrijven. Er zal worden gekookt met granen, seizoensgroenten, kruiden, specerijen, kaas, eieren, melk, noten, zaden en fruit. De bereiding is met oog voor harmonie op het bord, prikkelend voor de zintuigen, voedend voor lichaam en geest en met liefde voor de aarde. Voor de liefhebbers is er biodynamische wijn en verschillende niet-alcoholische drankjes. Dit alles op 2 juni aan de Floraweg 114B in Roelofarendsveen.

Klik op info voor meer informatie en aanmelden om mee te doen.


MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp