Aftrap van Gouda Jazz Festival in Goudse Spiegeltent trekt enthousiaste menigte

Gouda – Afgelopen zondagmiddag, 5 mei, vond de veelbelovende start van het Gouda Jazz Festival plaats in de iconische Goudse Spiegeltent. De eerste sessie, een initiatief van de organisatie, verwelkomde ruim 100 enthousiaste jazzliefhebbers die werden getrakteerd op een onvergetelijk optreden van de Louis Armstrong Celebration Band. Het was een swingende middag vol fantastische muziek en een onmiskenbare ambiance, waarbij de Spiegeltent haar reputatie als perfecte locatie voor live jazzmuziek waarmaakte.

De presentatie van de middag lag in handen van Annemarie Visser, die in gesprek ging met de bandleden Michael Varekamp (vocals en trompet), Harry Kanters (piano), Peter Verhas (klarinet en saxofoon), Harry Emmery (contrabas) en Erik Kooger (drums), evenals Gerard Haneveer, de voorzitter van het Gouda Jazz Festival. Voor Varekamp, zanger en trompettist, was het een bijzonder moment om na lange tijd terug te keren naar de Spiegeltent, waar hij als kind in Bodegraven al werkzaam was en nu eindelijk als artiest mocht optreden. Samen met pianist Harry Kanters zit hij in de programmaraad van het festival, wat zijn betrokkenheid bij dit evenement onderstreept.

Gerard Haneveer, een gepassioneerde jazzliefhebber, heeft zich al geruime tijd ingezet om jazzmuziek in het groene hart te promoten. Zijn initiatief om het Jazz Festival terug te brengen naar Gouda heeft nu gestalte gekregen, met 2025 als jaar van de grote comeback. De voorbereidingen zijn in volle gang voor een 3-daags jazzfestival in de binnenstad, waarbij verschillende evenementen gepland staan voor diverse doelgroepen, variërend van serieuze jazzliefhebbers tot feestelijke festiviteiten met toegankelijke muziek. Van een brass band die door de straten paradeert tot een kroegentocht met live jazz in intieme settings, het belooft nu al een veelzijdig en bruisend evenement te worden.

Kortom, Gouda staat op het punt om (weer) dé jazzstad van het groene hart te worden!

Voor meer informatie over de plannen van het festival, om vriend of sponsor te worden, bezoek onze website op www.goudajazzfestival.nl en volg ons op Facebook en Instagram via Gouda Jazz Festival.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp