Revival Gouda Jazz Festival 2025: Een Nieuw Hoofdstuk in de Geschiedenis van Goudse Jazz

Gouda – Op 5 mei 2024 raakt de Goudse binnenstad opnieuw in de ban van jazzmuziek. Het legendarische Randstad Jazzfestival, dat decennialang een begrip was bij duizenden fans en door veel bezoekers al jaren wordt gemist, maakt een stevige comeback onder de noemer Revival Gouda Jazz Festival 2025. De geschiedenis van het festival staat bol van iconische optredens en legendarische artiesten zoals Rosa King, Hans Dulfer en Rita Reys. Na een periode van afwezigheid krijgt het festival nieuw leven ingeblazen, met een sterke line-up en een beloftevolle Start UP op 5 mei 2024 in de legendarische spiegeltent. Mede dankzij de Goudse Verzekeringen die als sponsors zijn schouders heeft gezet onder het terugbrengen van het legendarische festival naar Gouda.

Hoogtepunt van de middag is de presentatie van de eerste CD van de beroemde Louis Armstrong Celebration Band, die met ongeëvenaard enthousiasme de tijdloze pareltjes van de jazzlegende Louis Armstrong nieuw leven inblaast. Onder leiding van Trompettist/Vocalist Michael Varekamp en Pianist Harry Kanters wordt het publiek meegenomen op een reis naar een tijdperk waarin jazz synoniem stond voor vreugde en feestelijkheid.

De line-up van dit unieke All Star gezelschap bestaat uit getalenteerde musici die hun sporen hebben verdiend op internationale podia. Van Trompettist/Vocalist Michael Varekamp, die internationaal wordt beschouwd als een specialist in zijn vakgebied, tot Pianist Harry Kanters, een meester in de traditionele jazz. De middag wordt gepresenteerd door AnneMarie Visser, niet alleen hoofdredacteur van het e-magazine KNST! en EDGH.nl, maar ook televisiemaker en presentatrice bij RTV Gouwestad.

Als kersverse programmeurs van het hernieuwde Gouds Jazz Festival, brengen Varekamp en Kanters niet alleen hun muzikale talent, maar ook hun passie voor jazz naar het podium. Met de belofte van een nieuwe toekomst voor de jazzscene in Gouda en daarbuiten.

Line-up:

  • Michael Varekamp: Trompet/Vocals
  • Harry Kanters: Piano
  • Peter Verhas: Clarinet/Sax
  • Harry Emmery : Contrabas
  • Erik Kooger: Drums

Meer informatie en kaarten: www.goudajazzfestival.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp