Lezing “Bijzondere vrouwen in de kunst”

Zevenhuizen- Op 14 mei houdt Carina Mathot bij stichting Beeldende Kunst Zuidplas, in dorpshuis Swanla te Zevenhuizen een lezing over het onderwerp: Bijzondere vrouwen in de Kunst Deze lezing visualiseert het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen in de Beeldende kunst vanaf begin 20e eeuw. 

De lezing visualiseert het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen in de beeldende kunst vanaf begin 20steeeuw. In de schijnwerpers staan vrouwen die de barricade op gaan, nieuwe werkvelden betreden, meesterwerken scheppen. Vrouwen die – keer op keer – tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is. Die met conventies breken en grenzen verleggen.

Twee dimensionaal, schilderkunst/collage/fotografie: Hilma Af Klint, Mary Beth Edelson, Paula Rego, Njideka Akunyili Crosby
Architecten: Zaha Hadid, Francine Houben
Drie dimensionaal: Textiel: Claudia Jongstra. Glaskunst: Maria Roosen.

 De lezing wordt gehouden in dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf heden kunt u voor deze lezing inschrijven en betalen Voor de lezingen geldt de volgende betalingsregeling: Voorkeur heeft vooraf inschrijven en betalen: Inschrijven via: sbkzuidplas@gmail.com met vermelding van Lezing 14 mei Betaling: op rekening NL85RABO 0316 1614 89 o.v.v. Lezing 14 mei Vrienden betalen: € 5. Overige belangstellenden: € 12. Bij betaling aan de zaal op de avond van de lezing liefst per pin betalen. Cash alleen indien niet anders mogelijk.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter