Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

BODEGRAVEN – Vanaf 28 april t/m 15 september 2024 is de serie-expositie Goden, gemmen en geluk te zien op twaalf locaties langs de Limes, de voormalige Romeinse grens in Zuid-Holland. 

Lokale streekmusea vanaf Bodegraven tot Katwijk tonen één of meerdere gemmen. Leer hoe moeilijk het is de kleine edelstenen te graveren op de oude Romeinse manier. De beste makers waren in Romeinse tijden dan ook echte beroemdheden, ver over de landsgrenzen heen!

In gebouw Cohortus op de Hortus Populus hangt vanaf vrijdag 26 april de gem ‘godin Victoria met lauwerkrans’, gevonden langs de N11 bij Alphen aan de Rijn. Kom eens kijken wanneer de tuin open is, zie website www.hortuspopulus.nl

Romeinen staan in de belangstelling op de Hortus Populus.
In de maanden mei en juni worden diverse workshops gehouden die in het teken staan van het Romeinse verleden van Bodegraven. De 5 workshops zijn: Romeins schild maken, Romeinse tunica maken, Romeinse muziek maken, Romeins brood bakken en een Romeinse kookworkshop.
Kijk voor actuele info op www.hortuspopulus.nl aanmelden tot 5 dagen van tevoren via gertjacob@hotmail.com of app 06-24880211 vrijwilligers van de Hortus Populus krijgen 25% korting.

Fiets de “Goudse Limes Route”
Op 25 mei kun je meefietsen langs 3 forten in de regio. “De Goudse Limes route”, 50 km. Deze excursie wordt gegeven door Gert Jacob de Graaf, de architect van de Romeinse soldatenbarak op de Hortus Populus. Fiets mee van Gouda naar drie Romeinse forten aan de Limes: Bodegraven, Zwammerdam en Woerden. Kosten 20 euro.

Evenement Romeinendag, Archeoliogiedag
Zaterdag 15 juni organiseren we op de Hortus Populus, Limespad 1 Bodegraven een groots evenement. Van 10:00 – 16:00 uur zijn er  Romeinse soldaten en burgers die in optocht door Weideveld lopen. Op de Hortus geven we een soldatenlunch en er zijn diverse spellen te spelen. De toegang is gratis. Een extra workshop ‘geldbuidels maken’ wordt op die middag gegeven door Legio X Gemina, van 13:00 tot 15:00. Maak zelf van leer een geldbuidel en leer het Romeinse molenspel spelen. Bij dat spel kun je de geldbuidel goed gebruiken!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp