Oude ambachten in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

KINDERDIJK – Op zaterdag 11 mei 2024 worden bezoekers op de Ambachtendag ondergedompeld in de rijke geschiedenis van Kinderdijk. Dit evenement biedt bezoekers de unieke kans om een stap terug in de tijd te zetten en de traditionele ambachten zelf te ervaren. Het belooft een dag vol cultureel erfgoed en authentieke activiteiten te worden.

Op deze bijzondere dag kunnen bezoekers op de verschillende bezoeklocaties verspreid over het Werelderfgoed diverse ambachtelijke activiteiten bewonderen. Er zullen verschillende ambachtslieden aanwezig zijn om bezoekers de fijne kneepjes van het vak te laten zien en hen te inspireren met hun vaardigheden. Van oude deegwaren die worden gevormd tot heerlijke lekkernijen tot het ambacht van het spinnen en breien van stoffen. Daarnaast mogen we uiteraard de belangrijkste ambacht van Kinderdijk niet vergeten: het molenaarschap. Al deze oude ambachten bieden een glimp van de rijke geschiedenis van het gebied.

Bezoek Museummolen Overwaard
Op deze dag wordt ook Museummolen Overwaard eenmalig geopend voor publiek. Bezoekers krijgen de kans om deze molen van binnen te ontdekken. Er zal een ervaren molenaar op het erf aanwezig zijn, die samen met een gids zijn kennis en expertise zal delen over de geschiedenis en werking van de molen. Ook kunnen de bezoekers de smederij en de machinekamer bewonderen in het Wisboomgemaal. Een smid zal hier aanwezig zijn om demonstraties te geven van traditioneel smeden. Tegelijkertijd krijgen bezoekers de kans om de machinekamer in werking te zien, waar de indrukwekkende vliegwielen draaien en ze het proces van waterbeheer en pompen kunnen ervaren.

Nationale Molendag
Op zaterdag 11 mei valt de Ambachtendag samen met Nationale Molendag. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement die plaatsvindt op de tweede zaterdag en zondag van mei waar honderden molens in Nederland aan mee doen. Speciaal voor deze dag kan je zoveel mogelijk molens gestructureerd en tegelijk ziet draaien in Kinderdijk. De minimale windkracht die hiervoor nodig is, is windkracht 2 tot 3.

Tickets
De Ambachtendag op zaterdag 11 mei belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel jong als oud. Tickets voor een dagje UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn eenvoudig te koop via onze website: www.kinderdijk.nl/tickets

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter