Jury Beoordeelt Inzendingen Fotowedstrijd: Een Kijkje Achter de Schermen

Bodegraven – De recente fotowedstrijd, georganiseerd door het Groene Harthuys, trok een veell inzendingen van zowel jeugdige als volwassen fotografen, die een uitdaging vormden voor de jury, bestaande uit Martha Stroo, Dasja Dijkstra en Ap Quist. De taak van de jury was allesbehalve eenvoudig, gezien de grote verscheidenheid en verrassingen die de inzendingen met zich meebrachten. De enige informatie die de juryleden hadden, was of de foto afkomstig was van een deelnemer uit de jeugd- of volwassenencategorie.

“Het was soms wel even zoeken naar de locatie waar de foto gemaakt was,” legt een van de juryleden uit.

Gedurende intensieve sessies, waarbij zorgvuldigheid en diepgaande discussies centraal stonden, boog de jury zich over elk aspect van de inzendingen. Van het thema en de compositie tot de technische vaardigheden en originaliteit, elk detail werd grondig geanalyseerd. “Onafhankelijk was er al een foto, die mogelijk de winnende zou worden,” merkte een ander jurylid op. Uiteindelijk heeft de jury unanimiteit bereikt over de uitslag, die angstvallig geheim wordt gehouden tot 18 mei.

Nu richt de organisatie haar aandacht op de organisatie van een overzichtstentoonstelling in het Groene Harthuys, waar de geselecteerde foto’s te bewonderen zullen zijn. De opening van deze expositie vindt plaats op 18 mei om 15.30 uur, met de prijsuitreiking verricht door wethouder Elly de Vries. Na deze vier weken durende tentoonstelling verhuist de expositie naar het Huis van Alles in Reeuwijk, waar het publiek de kans krijgt om de werken van dichtbij te bekijken.

“De jeugdinzendingen verrasten soms met hun fotografische techniek of standpunt,” voegt een derde jurylid toe.

Maar nu is het publiek aan zet! Alle ingezonden foto’s zijn beschikbaar op de website van het Groene Hart, waar iedereen wordt uitgenodigd om zijn stem uit te brengen. Naast de beoordeling van de vakjury is er ook een publieksprijs in beide categorieën. Stemmen is mogelijk van 20 mei tot 4 juni. Mis deze kans niet om jouw favoriete foto’s te ondersteunen en deel te nemen aan het bepalen van de publieksfavorieten van deze boeiende fotowedstrijd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter