Groot onderhoud aan A12 in juni

REGIO – Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat er tussen 2 en 30 juni groot onderhoud wordt gepleegd aan de A12, tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn. Hiervoor is de snelweg in de rijrichting Utrecht op sommige momenten deels en op andere momenten helemaal afgesloten. Dit veroorzaakt ernstige verkeershinder.

De werkzaamheden vindt Rijkswaterstaat nodig omdat de kwaliteit van het asfalt verslechterd is. Ook is het huidige asfalt te luid en vervangt Rijkswaterstaat deze door een stillere deklaag met stillere voegen. Om het werk te kunnen uitvoeren is de snelweg richting Utrecht tijdens vier weekenden en tijdens een aantal nachten dicht. Tussendoor zijn er rijstroken afgesloten,

waardoor er minder rijbanen in gebruik zijn. Alles bij elkaar zorgt dit voor lange files, met vertraging tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat raadt daarom aan om in deze periode de A12 te mijden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van het openbaar vervoer of door vooral thuis te werken. Op rijkswaterstaat.nl vindt u de volledige planning van de afsluitingen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp