Pinkst’Art 2024: Drie dagen kunst in Zuidplas

ZUIDPLAS – Pinkst’Art is sinds 1999 een jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie in Zuidplas en vindt altijd plaats in het Pinksterweekend. Dit jaar exposeren drie dagen lang ruim 40 kunstenaars op 9 locaties hun werken.

Het idee om een kunstroute te organiseren kwam in het jaar 2000 van oud Burgemeester Bonthuis , die toen cultuur onder zich had, en een aantal kunstenaars om tijdens de najaarsmarkt een kunstroute te hebben. Snel werd dit voortaan tijdens de Pinksterdagen gedaan. In alle dorpen/ steden van de gemeente Zuidplas waren de kunstwerken te zien. het was en is een groot succes.

Pinkst’Art  blijft een feest. Het  is schitterend om met zoveel creatieve geesten geïnspireerd samen leuke dingen te bedenken en die samen tot stand te brengen. Dat maakt het allemaal zinvol en onvergetelijk. Cultuur is de lijm die de samenleving  verbindt. Kunstwerken dragen bij aan het gezicht van een omgeving, waardoor die zich onderscheidt en identiteit   geeft aan de mensen die er wonen en vergroot hun betrokkenheid met hun omgeving.

Voor meer informatie over de kunstenaars en de locaties gaat u naar de website https://pinkstartzuidplas.nl/

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp