Nieuwe expo Louis Favre, Een wereld vol kleur

WOERDEN – Deze zomer staat het Stadsmuseum in het teken van het kleurrijke werk van Louis Favre (1891-1956). Van 4 mei tot en met 1 september 2024 kunnen bezoekers zich vergapen aan een veelzijdige mix van onderwerpen, variërend van Noord-Afrikaanse interieurs met dames gehuld in exotische gewaden en gouden sieraden tot meer abstract werk van harlekijnen, vissen en vliegers. Eén ding staat vast: het museum verandert in een explosie van kleur!

Favre woont in Parijs en Lyon, maar brengt de laatste acht jaar van zijn leven gedeeltelijk door in Den Haag. Hij leert zichzelf schilderen en maakt met name levendige portretten, interieurs en stillevens. In zijn schilderijen en grafiek experimenteert hij met uitbundige kleuren. Tijdens zijn leven geniet Favre wereldwijde bewondering en zijn werk wordt verzameld door invloedrijke kunstkenners zoals de Amerikaanse Gertrude Stein en de Cone-sisters. Hij bevindt zich in de kringen van de Parijse avant-garde, waar ook Henri Matisse en Pablo Picasso deel van uitmaken. Na zijn dood raakt Favre echter in de vergetelheid.

Een gepassioneerde verzamelaarster uit Woerden heeft het tot haar missie gemaakt om Louis Favre opnieuw op de kaart te zetten. Door kenners met elkaar in contact te brengen en regelmatig tentoonstellingen te organiseren, eert zij zijn nalatenschap en laat zijn werk voortleven. Het Stadsmuseum Woerden is vereerd om Favre met open armen te ontvangen en zijn kleurrijke schilderijen en grafiek aan het publiek te presenteren.

Activiteiten
Bij deze tentoonstelling zijn diverse activiteiten gepland, details over de andere activiteiten volgen later. Op elke eerste en derde zondag van de maand, en op elke tweede en vierde donderdag van de maand, worden om 14.00 uur gratis instaprondleidingen aangeboden over de tentoonstelling. Raadpleeg voor meer informatie en de actuele openingstijden de website www.stadsmuseumwoerden.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp