Verhalencafé in Concordia Haastrecht

VOORSTELLING: LIEFDE EN VERLANGEN: HEERLIJK MAAR SOMS DODELIJK!

Haastrecht- Er is weer een boeiend programma voor het eerstvolgende Verhalencafé op zondagmiddag 21 april a.s.

De ware vinden valt niet mee, maar soms loop je er zo tegenaan. Het wordt tijd dat de prins trouwen gaat! Nou… hij heeft er helemaal geen zin in! De eenzame man, die daar aan de rand van het bos woont, wil juist niet anders. De hoofdonderwijzer is tot over zijn oren verliefd. Hij beseft het niet eens. Ach, laat ons Bacchus prijzen, die doet ons alle smart vergeten!

Opzet Verhalencafé

Iedereen kan verhalen vertellen. Dat gebeurt spontaan en de hele dag door. Sommige verhalen zijn zo mooi dat ze een podium verdienen. Het theater is te groot en de schuifdeuren zijn te krap. Voor dat soort verhalen heeft de Verhalencompagnie in 2020 het Verhalencafé in het leven geroepen.

Het Verhalencafé heeft een programma voor en na de pauze. Vóór de pauze is er een open podium met drie plekken voor een verhaal van 10 minuten. Ná de pauze is er een vertelvoorstelling van een (semi)professionele verhalenverteller. Steeds iemand anders, steeds verrassend. Daar kan je zeker van zijn.

Tussen de 10-minuten verhalen door wordt een muzikale draad gespannen. De luisteraars kunnen door het muzikale intermezzo even loskomen van het verhaal en zich voorbereiden op de volgende.

Open podium

Het open podium is er voor iedereen die iets wil delen. Je hoeft geen professionele verteller te zijn, mag wel. Je kan iets vertellen uit eigen leven, iets over je streek, een volksverhaal of sprookje, iets wat je meegemaakt hebt of zelf geschreven en graag wilt delen. Misschien ben je een beginnend verteller en wil je vertelkilometers maken. Ook goed. Of ben je een meer ervaren verteller en wil je iets uitproberen. Ook prima. Je hoeft niet de meest perfecte 10 minuten voorstelling te geven. Het gaat om het plezier in het delen van je verhaal. En mocht je wat tips willen hebben, dan denkt Gerda graag met je mee.

We hebben per café plek voor drie 10-minuten verhalen. Mocht het open podium al vol zijn, geen nood, je kunt je altijd weer aanmelden voor het volgende Verhalencafé. Er wordt geen wachtlijst aangelegd. Vind je het leuk om de muzikale draad tussen de verhalen te verzorgen? Laat het ons weten. Vertellers en muzikanten kunnen een mail sturen naar info@verhalencompagnie.nl. Houd de nieuwsbrief en Facebook in de gaten voor de data in 2024.

Het mooie van het luisteren naar verhalen is dat het je eigen verhalen naar boven haalt. Je bent dan ook van harte uitgenodigd om in de pauze of na afloop, onder het genot van bijvoorbeeld een kopje koffie, je verhaal te delen met de andere bezoekers.

14u30:   deur en bar open van Grand Café Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht
15u00:   welkom en start open podium met Tamara Weessies, Ingrid Wesselink en Lars van ‘t Hof.
De muzikale draad wordt geweven door David Gast op gitaar.
15u45:   pauze
16u00:   de hoofdact door Pauline ‘t Jong met de voorstelling

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp