Open bloesemdagen 2024

Schoonhoven – Wat een mooi gezicht, die bloesem aan de bomen. Alle kleuren roze en wit, de zon weerkaatst zijn licht. Er is geen betere plek om de lente te voelen en te ruiken dan een fruitboomgaard. Een witte zee van bloeiende fruitboomtakken in frisgroen gras, wuivend in de wind langs de rivier…

Voor dit idyllische plaatje hoeft u niet naar de Betuwe, maar kunt u de komende weekenden gewoon in de Krimpenerwaard terecht. Boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven houdt op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april Open Bloesemdagen. De boomgaard is dan tussen 10:00 en 16:30 uur voor iedereen vrij toegankelijk. Het ideale moment om tussen de appel- en perenbomen te picknicken of prachtige (familie)foto’s te maken!   

De eigenaar van De Lekbongerd, Elize Rehorst-Anker, stelt haar boomgaard een aantal keer per jaar open voor het publiek. In het najaar om appels en peren te plukken; in het voorjaar om te genieten van de bloesem en de vliegende bijen. Dit maakt De Lekbongerd komende dagen de ideale stop voor fietsers langs de Lek. ‘We zorgen voor koffie, thee, natuurlijk onze eigen appelperensap en appelplaatcake, maar mensen mogen ook hun eigen picknick meenemen. Op vrijdag is de imker aanwezig, kijk even op de socials voor de tijden! 

7000 flessen
Het weer is altijd een bepalende factor voor de bloeitijd én de opbrengst van de fruitbomen. Dit jaar is de bloei 3 weken eerder dan vorig jaar, vanwege de hoge temperaturen, zon en regen = groeizaam weer van de afgelopen weken. Is het voorjaar te koud, te nat of juist te droog, dan levert de boomgaard na hard werken zo’n 4000 flessen appelperensap op. Maar bij een normaal voorjaar en een warme zomer kan dit oplopen tot wel 7000! De pruimenbomen bloeien als eerste, gevolgd door de peer en de appel. In september is het oogsttijd en worden de flessen weer gevuld.   

Kom langs! 
Bij goed weer zijn de Open Bloesemdagen op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april tussen 10 en 16.30 uur. Boomgaard De Lekbongerd ligt aan de Lekdijk West 85 in Schoonhoven en is bereikbaar met de fiets tussen knooppunt 10 en 37. Voor auto’s is er beperkte parkeergelegenheid langs de dijk. Vergeet vooral uw camera niet! 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp