Cultuurhuis Garenspinnerij steunt crowdfundingcampagne Jos van der Biezen

GOUDA – De Goudse beeldend kunstenaar Jos van der Biezen schilderde in 2015 een kopie van het vroegst bekende kerkinterieurschilderij van de Sint-Janskerk. Het originele schilderij uit 1662 van Hendrick Cornelisz van Vliet, hangt in Melbourne. Wie was de opdrachtgever van dit schilderij en wie was de maker ervan? Wat is het verhaal erachter? Hoe kwam het in Australië terecht? Was Johannes Vermeer, een stad- en tijdgenoot van Van Vliet, erbij betrokken? Waarom is het schilderij waardevol? Over de zoektocht, de historie, de vergeefse pogingen om het schilderij baar Gouda te halen en de totstandkoming van zijn schilderkopie, schreef Jos een boek: The Remake.

Jos van der Biezen (1959) rondt zijn project rondom het schilderij af met het boek The Remake, waarin alle antwoorden op bovenstaande vragen. Het is een rijk geïllustreerde uitgave in een oplage van 400 exemplaren, met een bijdrage van Paul H.A.M. Abels, Gouds kerkhistoricus. Uitgeverij Cactus in Kampen publiceert het boek, maar daar is een bedrag voor nodig van ongeveer 6.500 euro. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen, is Jos een crowdfundingcampagne gestart via het Nederlandse crowdfundingsplatform voordekunst.nl.

Steun gezocht
Jos van der Biezen zet zich al jarenlang in als vrijwilliger bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Wij dragen dit Goudse kunstproject dan ook een warm hart toe en roepen alle Gouwenaars op om zijn crowdfundingcampagne te steunen. Op de website voordekunst.nl is alle informatie over het project te vinden en kun je kiezen op welke manier en met welk bedrag je een bijdrage levert. De campagne loopt nog tot en met begin mei en we hopen dat Jos met de steun van vele Gouwenaars er in slaagt zijn publicatie te realiseren.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter