Sluiting het Kaasmuseum in Bodegraven

BODEGRAVEN – Het Kaasmuseum aan de Marktstraat in Bodegraven is op zaterdag 13 april voor de laatste keer open. Tevens sluiten ook het VVV-punt en de cadeaushop. Zowel de Stichting De Kaashandel als de Stichting Kaasmuseum Bodegraven betreuren dat dit besluit genomen moest worden wegens het ontbreken van voldoende financiële middelen.

Sinds 1987 is het Kaasmuseum op diverse locaties in Bodegraven ondergebracht waarin de bijzondere en historische voorwerpen met veel informatie voor het bereiden van kaas en de kaashandel in Bodegraven zichtbaar is gemaakt. In 2022 is het museum vanuit het Evertshuis naar de Marktstraat verplaatst. Inmiddels is de collectie ook gedigitaliseerd in een beeldbank.

Een gedeelte van de fysieke collectie met relevante informatie zal worden ondergebracht in het vernieuwde Streekmuseum in Reeuwijk. In de nieuwe opzet krijgt ook het verhaal van de kaashandel in Bodegraven door de jaren heen hierin een plaats. Een ander deel van de collectie wordt aan de bruikleengevers teruggegeven of aan andere musea aangeboden worden.

Tot 1 september kunnen op afspraak nog wel groepen van minimaal 4 personen ontvangen worden. Een afspraak kan gemaakt worden door een mail te sturen aan kaasmuseumbodegraven@outlook.com.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter