Voorjaarsconcert van Muziekvereniging OBK Driebruggen groot succes

Waarder – Op zaterdag 6 april jongstleden verzorgde Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) uit Driebruggen haar jaarlijkse Voorjaarsconcert onder leiding van Mark van Mil. Het programma opende met het opwekkende “Easy Pop Suite”, gevolgd door een aangepaste uitvoering van “Het Dorp” van Wim Sonneveld, gearrangeerd door Frank Ohm. Dit iconische nummer, dat al decennialang geliefd is bij het Nederlandse publiek, werd met enthousiasme gebracht.

Het hoogtepunt van de avond was echter het eerbetoon aan jubilaris Larissa Klijn, die haar 25-jarig lidmaatschap vierde. Het bestuur eerde haar met een ZHBM-speldje en een certificaat, waarna het opleidingsorkest samen met het fanfareorkest een indrukwekkende uitvoering van “Free World Fantasy” van Jacob de Haan ten gehore bracht.

Na een korte pauze, waarin het publiek werd getrakteerd op foto’s uit het verleden ter ere van het 95-jarig jubileum van OBK, vervolgde het grootorkest onder leiding van Mark van Mil het programma met krachtige stukken zoals “Prelude on Finlandia” van Jean Sibelius, gearrangeerd door James Curnow, en het uitdagende werk “The Saints and the Royal” van Eric Swiggers.

Met een mix van klassieke en moderne stukken, waaronder het prachtige “Handelian Song” van Robert van Beringen en de opzwepende “Marche des Parachutistes Belges” van Pieter Leemans, sloot Muziekvereniging OBK Driebruggen de avond af met een feestelijke noot. Het publiek werd getrakteerd op swingende dansritmes met “Shake a Tailfeather” en een traditionele Egerländer, “Graf Mercy”, met een speciaal bezoek van de Alphen-zusjes.

Het Voorjaarsconcert van Muziekvereniging OBK Driebruggen was niet alleen een muzikaal hoogstandje, maar vormde ook een prachtige afsluiting van een veelbewogen jubileumjaar.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter