Burgemeester neemt deel aan spectaculaire reddingsactie tijdens Open Dag Brandweer Reeuwijk

Reeuwijk – Tijdens de 112-Open Dag van Brandweer Reeuwijk op zaterdag 6 april in Reeuwijk, werd het publiek op het parkeerterrein bij Zalencentrum de Brug getrakteerd op een niet alledaagse vertoning: burgemeester Michiel Grauss nam hoogstpersoonlijk de rol van hulpverlener op zich tijdens een e demonstratie, waarbij een inzittende werd gered uit zijn benarde positie nadat zijn auto zojuist in brand had gestaan.

Met volle toewijding en onder het oog van het publiek slaagde Grauss erin om samen met het brandweerteam de inzittende uit het voertuig te bevrijden. “Geen gemakkelijke klus,” merkte de burgemeester achteraf op, “het openknippen van een auto vergt veel spierkracht, ondanks het gereedschap.”

Tegelijkertijd deed Grauss een oproep aan jonge inwoners: “Neem eens een kijkje bij de jeugdbrandweer.” Hij benadrukte hoe interessant, uitdagend en vooral leerzaam het is om deel uit te maken van een jeugdteam van de vrijwillige brandweer. “Mijn kinderen zijn inmiddels al groot, maar als ik dit had geweten was ik zeker met ze een kijken gaan nemen”.

Naast de opvallende demontstratie bleek de Open Dag van Brandweer Reeuwijk een doorslaand succes. Niet in de laatste plaats dankzij de eerste echte lentezon. Talrijke bezoekers, jong en oud, genoten van een uniek ‘kijkje achter de schermen’ van verschillende hulpdiensten, zoals de brandweer, politie en ProRail. De jongste 112-fans namen regelmatig plaats op een politiemotor of -auto. Ook de nieuwste aanwinst, een verbeterde blusauto, van de Reeuwijkse brandweer was zaterdag te bewonderen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter