Fontein ‘Spelend met Water’ doet het weer!

Woerden – Goed nieuws voor alle inwoners van Woerden: de fontein met de drie spelende kinderen voor station Woerden is sinds vandaag weer in werking! Na een periode van inactiviteit van anderhalf jaar door een kapotte pomp in 2022, is het probleem dankzij de inzet van Plomp Installatietechniek opgelost.

Normaal gesproken heeft de fontein jaarlijks een ‘winterstop’, maar deze keer duurde die wel heel lang. Nu, met een gloednieuwe pomp, spuit het water weer vrolijk uit de oranje kelken. Met uitzondering van extreem warme dagen zal de fontein in werking blijven tot eind oktober.

Gedurende deze maanden is het fonteinteam druk bezig met het controleren van het waterpeil en het verwijderen van bloesem, bladeren en ander vuil uit de bak, om verstopping van de sproeiers en afvoer te voorkomen. Dit gebeurt onder de verantwoordelijkheid van Stadsmuseum Woerden, dat veel kunstwerken in de openbare ruimte beheert.

Heb je zin om ook een handje te helpen? Het museum is nog op zoek naar een extra persoon voor het fonteinteam! Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar contact@stadsmuseumwoerden.nl. Laten we samen zorgen voor een sprankelende fonteinervaring voor alle Woerdenaren!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter