Dauwtrappen Reeuwijkse Plassen

Maak een vroege start op Hemelvaartsdag en kom dauwtrappen bij de Reeuwijkse Plassen. Na een kop koffie of thee ga je zelf op pad met een routekaart en maak je een wandeltocht van 7, 13 of 18 kilometer. Dwaal over de oude houtkades, langs de Enkele en Dubbele Wiericke en loop tussen de plassen en weilanden door. Onderweg is er nog een extra koffie en thee punt. Geniet van de morgenstond en ervaar de stilte in het gebied.

Ontbijt en activiteiten

Bij terugkomst staat er een ontbijt voor je klaar op natuurboerderij Hoeve Stein. Neem daarna een kijkje bij de boer en zie het voeren en melken van de koeien. Proef van de verse melk en aai een kalfje. Ook worden er diverse streekproducten aangeboden. Kortom: een geweldige activiteit voor jong en oud.

Opgeven doe je via deze link: Dauwtrappen Reeuwijkse Plassen (staatsbosbeheer.nl)

Dauwtrappen, een eeuwenoude traditie, waarbij mensen vroeg in de ochtend, meestal bij zonsopgang, gaan wandelen in de natuur. Het vindt vaak plaats tijdens speciale gelegenheden, zoals op Hemelvaartsdag, maar kan ook op andere momenten worden gedaan. Het idee is om te genieten van de rust, de frisse lucht en de natuurlijke omgeving tijdens de vroege uren van de dag, wanneer de dauw nog op het gras ligt en de wereld net ontwaakt.

Dauwtrappen

De oorsprong is overigens niet exact bekend, maar het wordt al eeuwenlang beoefend in verschillende culturen over de hele wereld. In veel samenlevingen wordt de vroege ochtend gezien als een tijd van vernieuwing en spirituele verbondenheid met de natuur. Het idee van dauwtrappen kan zijn ontstaan ​​uit deze perceptie, waarbij mensen de gelegenheid aangrijpen om te mediteren, te reflecteren of simpelweg te genieten van de stilte en schoonheid van de natuur bij zonsopgang.

In sommige culturen wordt dauwtrappen ook geassocieerd met bijgelovige overtuigingen of rituelen voor geluk en voorspoed. Het idee van het lopen door de dauw wordt soms geassocieerd met genezende eigenschappen of het afweren van boze geesten.

Tegenwoordig wordt dauwtrappen voornamelijk gezien als een gezonde en verfrissende activiteit, een manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en op te laden in de natuurlijke omgeving. Het is een geliefde traditie die wordt voortgezet door mensen die waarde hechten aan verbondenheid met de natuur en het koesteren van rustige momenten van contemplatie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter