Cultuursnack.nu: Een Smakelijke Kennismaking met Kunst en Cultuur

Foto: Valerie Spanjers

Cultuursnack.nu introduceert een verfrissende benadering van het ontdekken van kunst, cultuur en erfgoed. Deze innovatieve digitale platform biedt laagdrempelige, snelle, en gratis kennismakingen met diverse aspecten van de kunstwereld. Of het nu op school is, in een verzorgingshuis of tijdens een ontmoeting met een taalmaatje, Cultuursnack.nu maakt het verkennen van kunst eenvoudig en leuk.

De cultuursnacks, die op elk moment van de dag beschikbaar zijn, kunnen worden ingezet op smartboards of tablets zonder uitgebreide voorbereiding. Dit maakt het mogelijk om binnen 10 minuten meer te leren over kunst, cultuur en erfgoed. De interactieve aard van de snacks, met kijkopdrachten, filosofische vragen en creatieve verwerkingsopdrachten, zorgt voor een boeiende ervaring die vakoverstijgend is en verschillende interessegebieden aanspreekt, zoals taal, biologie, geschiedenis en aardrijkskunde.

Op Cultuursnack.nu zijn cultuurnacks te vinden van het Kröller-Müller Museum en andere musea en culturele instellingen in Nederland en Vlaanderen. Het platform is recentelijk vernieuwd na uitgebreid gebruikersonderzoek en biedt nu Cultuursnacks voor diverse doelgroepen, waaronder het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, dagbesteding voor ouderen en nieuwkomers met hun taalmaatjes.

Een van de nieuwe toevoegingen aan het platform zijn de Menu’s, ontwikkeld in samenwerking met Kunstgebouw en Erfgoedhuis. Deze Menu’s, zoals Menu Burgerschap voor het vmbo en Menu Zuid-Holland voor het basisonderwijs, bieden specifieke educatieve ervaringen die voorheen werden aangeboden als de Digitale Scheurkalender Burgerschap en de Digitale Scheurkalender Zuid-Holland.

Met een indrukwekkende staat van dienst, waaronder het winnen van de Nationale Museumeducatie Prijs van de Museumvereniging in 2015 en de ICOM Best Practice Award in 2019, blijft Cultuursnack.nu innoveren en inspireren op het gebied van kunsteducatie en culturele verkenning.

Cultuursnack ontdekken kun je hier!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter