Feestelijke start bouw IKC De Brug

NIEUWERBRUG – De bouw van Integraal Kindcentrum (IKC) De Brug in Nieuwerbrug is vorige week feestelijk ingeluid. Naast een basisschool worden ook een kinderopvang en een gymzaal op één locatie samengebracht. De locatie kan begin komend jaar in gebruik worden genomen.

Er was veel belangstelling voor de feestelijke bijeenkomst, waarbij natuurlijk de kinderen, maar ook ouders, aannemer Kwakkenbos en de gemeente aanwezig waren. Wethouder Elly de Vries en Priscilla van Os van Basisschool De Brug luidden de feestelijkheden in, waarna de kinderen letterlijk een steentje bijdroegen aan de bouw en een liedje voordroegen. Ook mochten kinderen van alle klassen een schepje betonmortel gieten en liet de juf een paasei in het beton achter, met daarin een verhaaltje over de school en gelukwensen. Een mooie archeologische vondst voor later.

In het nieuwe IKC in Nieuwerbrug worden een basisschool, kinderopvang en gymzaal op één locatie bijeengebracht. Tevens worden het evenemententerrein en de natuurspeelplaats opgeknapt. De wethouder was blij dat het nu eindelijk zover is. “Het belooft een prachtige locatie te worden, waar de kinderen van Nieuwerbrug ontzettend veel aan zullen hebben.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter